Американският президент Доналд Тръмп поставя под въпрос агресивната стратегия на

...
Американският президент Доналд Тръмп поставя под въпрос агресивната стратегия на
Коментари Харесай

Тръмп постави под съмнение стратегията на администрацията си за Венецуела

Американският президент Доналд Тръмп слага под въпрос нападателната тактика на своята администрация във Венецуела, откакто тя не съумя да поддържа напъните на Съединени американски щати да в профил президента Николас Мадуро, като се оплака, че е бил измамен за това какъв брой елементарно би било да се размени социалистическия водач с младия опозиционер. Това написа The Washington Post, представен от " Фокус ".
Недоволството на президента се насочи против съветника по националната сигурност Джон Болтън и е интервенционистката му позиция, която опонира на мнението на Тръмп, че Съединените щати би трябвало да стоят настрани от задгранични спорове.
През последните дни Тръмп съобщи, че Болтън желае да го " вкара във война " - коментар, който той е правил като смешка и в предишното, само че в този момент издава неговите по-сериозни опасения, съобщи старши чиновник на администрацията.
Политиката на администрацията е публично непроменена след проваления прелом от предходната седмица. Оттогава американските чиновници са по-предпазливи в предсказанията си за бързото отдръпване на Мадуро, до момента в който преоценяват това, което един чиновник разказва като възможност за дипломатическо „ тичане на дълги дистанции “.
Служители на Белия дом показват непрекъснатия ангажимент на президента към въпроса за Венецуела, от първите седмици на неговото председателство като доказателство, като означават, че той има реален взор върху провокациите там и не счита, че има бързо решение.
Въпреки това, Тръмп се оплака през миналата седмица, че Болтън и други са подценили Мадуро, съгласно трима висши чиновници на администрацията, говорили под условия за анонимност,
Тръмп сподели, че Мадуро е „ твърда бисквитка “ и че сътрудниците му не би трябвало да го карат да има вяра, че венецуелският водач е могло да бъде свален предходната седмица, когато Гуайдо провежда всеобщи улични митинги, при които починаха хора.
Въпреки, че Тръмп мърмори, че Болтън го е подвел за Венецуела, постът на Болтън не е заплашен, съгласно двама висши чиновници на администрацията, като Тръмп е споделил на своя консултант по националната сигурност да продължи да се концентрира върху Венецуела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР