Американският президент Доналд Тръмп посмъртно награди Краля на рокендрола Елвис

...
Американският президент Доналд Тръмп посмъртно награди Краля на рокендрола Елвис
Коментари Харесай

Елвис Пресли получи най-висшата награда на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп посмъртно награди Краля на рокендрола Елвис Пресли /1935-1977 г./ с най-висшата премия на Съединени американски щати за цивилен лица – Президентския орден на Свободата.
„ Елвис Пресли се трансформира в въплъщение на американската просвета за милиарди обожаващи го почитатели по целия свят. Елвис съчетаваше госпел, кънтри и темп енд блус, с цел да сътвори неповторимо звучене и продаде над 1 милиард копия “, се споделя в изказване на Белия дом. „ И след 40 години след своята гибел Елвис Пресли остава безконечна американска икона “, се споделя още в известието.
Церемонията по награждаването ще се състои идващия петък – 16 ноември. С Президентския орден на Свободата се награждават хора, „ имащи голям принос за сигурността и отбраната на националните ползи на Съединени американски щати, а също по този начин за заслуги в региона на културата или други публични и частни сфери “.
Еливс Пресли е роден през 1935 година в град Мемфис, щата Мисисипи. Той е първият музикант, включен в Залата на славата на рокендрола. Умира на 42-годишна възраст през 1977 година, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР