Американският президент Доналд Тръмп похвали днес министъра на правосъдието Бил

...
Американският президент Доналд Тръмп похвали днес министъра на правосъдието Бил
Коментари Харесай

Тръмп и Бар се намесили за намаляване присъдата на бивш президентски съветник

Американският президент Доналд Тръмп похвали през днешния ден министъра на правораздаването Бил Бар за това, че се е намесил в интерес на някогашния му консултант Роджър Стоун, който се възползва от рекомендация за по-малка присъда от в началото поисканата от федерални прокурори, съобщи Франс прес.

" Поздравления за министъра на правораздаването Бил Бар, поел отговорност по въпрос, който беше изцяло отвън надзор ", написа президентът в утринен туит. Тръмп попита риторично дали прокурорите, които са разследвали Роджър Стоун, наказан през ноември за това, че е излъгал пред Конгреса, не са били " недобросъвестни прокурори ".

През ноември Стоун беше приет за отговорен, че е лъгал пред американския Конгрес в границите на следствието за съветска интервенция в президентските избори през 2016 година

Присъдата против него би трябвало да бъде произнесена на 20 февруари от федерален арбитър, след консултативно мнение на прокуратурата.
В понеделник прокуратурата даде рекомендации за присъда от 7 до 9 години затвор за 67-годишния Стоун - политически съветник, предан на президента републиканец.

По-късно, в нощта против вторник Тръмп реагира като осъди в туит тази " доста несправедлива обстановка " и " правосъдна неточност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР