Американският президент Доналд Тръмп похвали днес министъра на правосъдието Бил

Американският президент Доналд Тръмп похвали днес министъра на правосъдието Бил ...

Тръмп и Бар се намесили за намаляване присъдата на бивш президентски съветник.


Американският президент Доналд Тръмп похвали днес министъра на правосъдието Бил Бар за това, че се е намесил в полза на бившия му съветник Роджър Стоун, който се възползва от препоръка за по-малка присъда от първоначално поисканата от федерални прокурори, предаде Франс прес.

"Поздравления за министъра на правосъдието Бил Бар, поел отговорност по въпрос, който беше напълно извън контрол", написа президентът в сутрешен туит. Тръмп попита риторично дали прокурорите, които са разследвали Роджър Стоун, осъден през ноември за това, че е излъгал пред Конгреса, не са били "недобросъвестни прокурори".

През ноември Стоун беше признат за виновен, че е лъгал пред американския Конгрес в рамките на разследването за руска намеса в президентските избори през 2016 г.

Присъдата срещу него трябва да бъде произнесена на 20 февруари от федерален съдия, след консултативно становище на прокуратурата.
В понеделник прокуратурата даде препоръки за присъда от 7 до 9 години затвор за 67-годишния Стоун - политически консултант, лоялен на президента републиканец.

По-късно, в нощта срещу вторник Тръмп реагира като осъди в туит тази "много несправедлива ситуация" и "съдебна грешка".

Източник: mediapool.bg