Американският президент Доналд Тръмп подписа вчера указ, чиято цел е

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа вчера указ, чиято цел е
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ за регулиране на социалните медии

Американският президент Доналд Тръмп подписа през вчерашния ден декрет, чиято цел е да ограничи отбраната, с която се употребяват обществените мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на наличието си, съобщи Франс прес.

" Ние сме тук през днешния ден, с цел да защитим свободата на словото от една от най-големите закани ", съобщи Тръмп от Овалния кабинет при подписването на този документ, който евентуално ще докара до дълга правосъдна борба, отбелязва Франс прес.

Тръмп упрекна обществената мрежа туитър в дейности, неприсъщи на една неутрална платформа, откакто туитър за първи път сложи сигнален знак на някои негови постове, подсказвайки на клиентите си да ревизират достоверността на съдържащите се в тях изказвания.

" Те разполагат с неконтролирана власт да цензурират, редактират, скриват или модифицират всевъзможен тип връзка сред обособени персони и необятната аудитория ", посочи Тръмп във връзка с гигантските софтуерни компании от Силиконовата котловина.

" Не можем да позволим това да продължи, това е извънредно незаслужено ", безапелационен бе американският водач.

Президентът Тръмп съобщи, че указът му съдържа условие за основаването на нови законови правила за активността на обществените мрежи, с цел да не може към този момент да се употребяват от същата юридическа отбрана, както до момента, осведоми Българска телеграфна агенция.

В текста на президентския декрет се има поради фамозният параграф 230 от закона за етичните правила в средствата за връзка от 1996 година, който дава имунитет на обществените мрежи от правосъдно гонене, обвързвано с материалите, оповестени от трети лица, и им дава свободата да обработват наличието си по своя преценка.

Указът на Тръмп цели да ограничи приложното поле на това законодателство и да даде опция на управляващите да се произнасят във връзка с метода, по който обществените мрежи обработват наличието си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР