Американският президент Доналд Тръмп подписа в Ню Йорк споразумение за

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа в Ню Йорк споразумение за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Анджей Дуда подписаха споразумение за изпращане на още американски войски в Полша

Американският президент Доналд Тръмп подписа в Ню Йорк съглашение за съдействие в защитата с полския президент Анджей Дуда, което би трябвало да докара до разполагането на още бойци на Съединени американски щати в Полша, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Военният потенциал на Съединени американски щати в Полша, който сега е към 4500 бойци на ротационен принцип, "се чака да нарасне с почти още 1000 души американски боен личен състав в кратковременен проект ", беше посочено в декларацията. Според нея двете страни са определили шест места, където ще бъде засилено военното наличие, и ще обсъдят уместно място за бронирана бригада.

Декларацията трябваше да бъде подписана при започване на септември във Варшава, само че Тръмп анулира своето посещаване поради урагана Дориан.

През юни Тръмп даде обещание на Дуда да разположи 1000 американски военни в Полша - стъпка, която Варшава желае за въздържане на възможна експанзия от Русия. Тръмп похвали своите "прекрасни връзки " с Полша и съобщи, че скоро ще посети страната. Той също по този начин сподели на Дуда, че чака да разгласи в околните седмици включването на Полша в програмата на Съединени американски щати за безвизово пътешестване, съобщи Белият дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР