Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който ще опита

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който ще опита
Коментари Харесай

Доналд Тръмп подписа указ за регулация на социалните мрежи

Американският президент Доналд Тръмп подписа декрет, с който ще опита да се наложи регулация върху обществените мрежи и ограничи отбраната, с която се употребяват.



Заедно с основния прокурор Уилям Бар, президентът съобщи, че посредством указа ще се опита смяна или изцяло унищожаване на раздел 230 от т.нар Communications Decency Act – инструмент, който дава имунитет на обществените медии.

Според специалисти обаче опитът да се намеси в обществените платформи няма да издържи юридически.
Тръмп vs. „ Туитър “: Очаква се президентът на Съединени американски щати да вкара регулация при обществените мрежи Марк Зукърбърг дефинира дейностите на Тръмп като опит за налагане на цензура
„ Днес подписвам декрет, с цел да защитя свободата на словото и правата на американските жители. В момента обществените мрежи, като „ Туитър “ получават невъобразим щит, основан на теорията, че те са неутрални – каквито не са “, сподели той от Овалния офис.

Американският президент се разгневи на обществените мрежи, откакто „ Туитър “ означи негово изявление за идните избори със знак „ недостоверна информация “ с рекомендацията да бъде тествана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР