Американският президент Доналд Тръмп подписа меморандум за създаването на шести

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа меморандум за създаването на шести
Коментари Харесай

Тръмп подписа меморандум за създаването на американски космически сили

Американският президент Доналд Тръмп подписа меморандум за основаването на шести тип войски - галактически сили, оповестяват международните издания. Пентагонът е претрупан с юридическото съображение за основаването на войските. В бъдеще се възнамерява да се сътвори настрана ведомство за галактическите сили.

Сред целите на космическите сили са защитата на американските интереси в космоса, " отблъскване на агресията и защита на страната ", както и " проектиране на военна сила в космоса, от космоса и в космоса ".

Според информацията, необходимостта от тази стъпка се заключава в това, че потенциалните противници на Съединените щати насърчават своя собствен космически потенциал, " разработвайки начини за предотвратяване на използването на пространството по време на криза и конфликти ".

Още през миналата година Доналд Тръмп заяви, че в страната трябва да се появят космически войски. Според неговите думи, космическото пространство се явява военна зона в новата американска отбранителна стратегия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР