Американският президент Доналд Тръмп отрече съобщенията, че търговска сделка между

...
Американският президент Доналд Тръмп отрече съобщенията, че търговска сделка между
Коментари Харесай

Тръмп отрече, че търговската сделка с Китай пропада напълно

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли известията, че комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай е разтрогната, съобщи БГНЕС.
" Търговската договорка с Китай е в сигурност. Надявам се, че те Китай ще продължава да съблюдава изискванията на съглашението! ", написа президентът на Съединени американски щати в Twitter.
По-рано, в понеделник, Питър Наваро, началник на Националния съвет за търговия на Белия дом, съобщи пред обичания на Тръмп ефирен канал Fox News, че Тръмп има намерение да приключи съглашението с Китай на фона на възходящата убеденост на разузнаването в произхода на новия ковид, за който кръгът на Тръмп твърди, че е изтърван от лаборатория в Ухан. Още: " Истина или неистина: Китайската комунистическа партия е основала и е отговорна за ковид "
По-късно организация Bloomberg разгласява изказване на Наваро, в което се споделя, че забележките му са извадени от подтекста. " Моите забележки бяха извадени от подтекста. Те не засягаха първата фаза на комерсиалната договорка, която остава ", изясни ръководителят на Съвета на Белия дом.
Церемонията по подписване на съглашение за първата фаза на комерсиалната договорка сред двете страни се състоя на 15 януари във Вашингтон. Китай се съгласи да усили покупките на американски артикули със 76,7 милиарда $ през първата година и 123,3 милиарда $ през втората година от съглашението.
Според Тръмп, договорката ще понижи комерсиалния недостиг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР