Американският президент Доналд Тръмп отрече да е променил мнението си

...
Американският президент Доналд Тръмп отрече да е променил мнението си
Коментари Харесай

Тръмп отрече да е променял плановете си за граничната стена с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли да е трансформирал мнението си по отношение на построяването на стена на границата с Мексико, съобщи английският „ Гардиън “.

Дотук се стигна, откакто началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели съобщи, че вижданията на американски президент по въпросите на миграцията и граничната стена с Мексико “категорично са се трансформирали “.

„ Стената си е Стената, не се е променяла или развивала от първия ден, в който я замислих “, съобщи Тръмп в „ Туитър “.

Коментарите на Кели пристигнаха в миг, в който двете водещи партии в Съединени американски щати пробват да стигнат до съглашение за отбрана от депортиране на 800 000 души, известни като “мечтатели “, които са влезнали нелагално в страната като деца.

Републиканците обявиха, че ще поддържат сходен законопроект, в случай че той бъде комбиниран с по-строги ограничения за сигурност на границата и други рестрикции.

“Президентът Тръмп несъмнено е трансформирал позицията си по въпроса за отбраната на младите имигранти и даже във връзка с стената, “ съобщи Кели пред Фокс Нюз “.

„ Воденето на предизборна акция и ръководенето на страната са две изцяло разнообразни неща, а президентът е доста еластичен във връзка с нещата, които са в границите на вероятното “, добави началникът на администрацията на Белия дом.

Представители на Демократическата партия, които се срещнаха с Кели в сряда, обявиха, че неговата позиция през вчерашния ден е била малко по-различна.

“Той особено уточни, че има гранични зони, където не е належащо да се построява стена, и че президентът не е бил осведомен за тях, когато е правел предизборните си обещания. “, съобщи демократа от щата Аризона Рубен Галехо пред „ Асошиейтед Прес “.

Днес Тръмп написа в „ Туитър “, че някои елементи на стената ще бъдат „ транспарантни “ и че не е имал желанието да строи тук-там, където има естествени бариери като планини и реки.

По време на предизборната си акция Тръмп съобщи, че стената ще покрие 1300 километра от границата и че Мексико ще заплати за нейното създаване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР