Американският президент Доналд Тръмп отправи нови критики срещу съюзниците от

...
Американският президент Доналд Тръмп отправи нови критики срещу съюзниците от
Коментари Харесай

Лидерите от НАТО се събраха на кризисно заседание заради Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп насочи нови рецензии против съдружниците от НАТО поради разноските за защита, което накара водачите да се съберат на изключително съвещание, от което бяха изключени другите участници в срещата на върха на алианса в Брюксел, обявиха източници, представени от Ройтерс.

В един миг Тръмп е нарушил дипломатическия протокол, като се обърнал към немския канцлер Ангела Меркел на малко име и й споделил: " Ангела, належащо е да направиш нещо по въпроса. "

Представителите на нечленуващи в НАТО партньорски страни са били помолени да изоставен залата наред с множеството сътрудници на водачите от алианса, които останали на непланирано съвещание.

Тръмп доста е втвърдил позицията си за разноските за защита на НАТО , като особено е отправил рецензии към Германия, Испания и Белгия.

Той е настоял съдружниците от НАТО да реализират в по-кратък период набелязаната цел за обособяване на 2 % от брутния вътрешен артикул за защита.-->

" Тонът беше много по-твърд през днешния ден. Неговите най-сурови думи бяха ориентирани към Германия, в това число като употребява обръщението Ангела: " Ти, Ангела ", съобщи един от източниците.
Trump vs. Merkel: This year's summit summarised.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР