Американският президент Доналд Тръмп отново потвърди желанието си изтегли американските

...
Американският президент Доналд Тръмп отново потвърди желанието си изтегли американските
Коментари Харесай

Тръмп декларира, че ще изтегли американците от Сирия и Афганистан, но не и от Ирак

Американският президент Доналд Тръмп още веднъж удостовери желанието си изтегли американските военни от " безкрайните войни “ в Сирия и Афганистан в следващо изявление. Но той акцентира, че ще остане в Ирак, с цел да държи под око Иран, съобщи БГНЕС.
Тръмп цитира високата цена в кръв и пари, които страната е трябвало да заплати за годините борби в Афганистан. " Време е ", сподели той в изявление за предаването на CBS. " Ние виждаме какво стана с талибаните. Те желаят мир. Те са изтощени. Всички са изтощени ".
Коментарите на Тръмп идват в миг, когато ръководителят на американското разузнаване предизвести, че сходно евакуиране от Афганистан и Сирия може да разреши на " Ал Кайда " и " Ислямска страна " да се засилват. Но американският президент наподобява е апатичен към редкия републикански отпор, като твърди, че връщането на бойците вкъщи " е значително " повода той да бъде определен. Той съобщи, че скоро ще разгласи евакуиране " на 100% от халифата " един път, откакто се завърши с групите на " Ислямска страна " в Ирак и Сирия.
" Ние сме на 99% в този момент. Ще бъдем и на 100% ", сподели Тръмп, който се чака да разгласи това по време на годишното си послание към страната във вторник (5 февруари).
В изявлението си той съобщи, че в случай че екстремистите се засилват „ ние ще се върнем, в случай че се постанова ". " Но няма да поддържаме армия там, тъй като те имат малко хора. Или даже в случай че имат малко повече хора ", сподели Тръмп.
Той обаче показа, че Съединени американски щати няма да оставят базите си в Ирак. " Ние изхарчихме цяло положение, с цел да построим тази невероятна база. Може и да я запазим. И една от аргументите да желаеме да я запазим е, с цел да следим Иран, тъй като същинският проблем е Иран ", изясни Тръмп.
Според него американското военно наличие в Ирак е " съвършено ситуирано, тъй че да следи за проблеми във всички елементи на Близкия Изток ".
" Ние ще следим и ще гледаме в случай че има проблеми, в случай че някой прави нуклеарни оръжия или други неща ние ще знаем преди тях ", съобщи американският президент.
Според Тръмп в Афганистан, че ще останат разследващи детайли " и ще забележим дали се заформя гнездо и в случай че да ще създадем нещо за това ".
" Ние би трябвало да излезем от тези безкрайни войни и да върнем нашите хора вкъщи. Но това не значи, че няма да следим. Ние ще следим и ще следим деликатно ", повтори той.
Същевременно Али Ал Ганами, член на комисията по защита в иракския парламент, се закани, че страната му няма да разреши на Съединени американски щати да я употребява като плацдарм за лични цели. Ганами съобщи, че Ирак е суверенна страна и Доналд Тръмп не може да прави едностранно проекти за американско военно наличие там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР