Американският президент Доналд Тръмп отмени участието на САЩ в Световния

...
Американският президент Доналд Тръмп отмени участието на САЩ в Световния
Коментари Харесай

Политическата война в САЩ за бюджета стигна смехотворни висини

Американският президент Доналд Тръмп анулира присъединяване на Съединени американски щати в Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Решението е поради неналичието на финансиране за федералното държавно управление на Съединени американски щати.
В изказване на прессекретаря му Сара Сандърс се споделя: " Като имаме поради, че 800 000 американски чиновници не получават заплати и с цел да бъде сигурен, че екипът му ще може да помогне, в случай че се наложи, президентът Тръмп анулира визитата на американската делегация на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария идната седмица ".
Поради същата причина Тръмп изиска от представителя на демократите в Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси да не отива на аудиенция в Белгия, Египет и Афганистан. В писмо до нея, президентът на Съединени американски щати упорства, че поради неналичието на съглашение за бюджета на Съединени американски щати за финансовата 2019 година е по-добре тя да възнамерява пътуването за по-късна дата.
" Със страдание ви осведомявам, че вашето пътешестване до Брюксел, Египет и Афганистан беше отсрочено. Ще планираме тази седемдневна екскурзия когато държавното управление възвърне работата си. Сигурен съм, че ще се съгласите, че отлагането на това пи ар събитие е вярно ", се споделя в писмото на Тръмп до Пелоси. Държавният глава на Съединени американски щати отива и още по-далеч, предлагайки на водача на Конгреса да си купи билет за пътнически аероплан, в случай че въпреки всичко реши да пътува.
Писмото на Тръмп идва ден откакто Нанси Пелоси изиска от президента да отсрочи за по-късна дата обичайна си тирада пред Конгреса " За положението на Съюза ", планувана за 29 януари. Като причина за отлагането тя посочи също неналичието на съглашение за американския бюджет, поради което не може да бъде обезпечена сигурността на президента.
Персоналната омраза сред Тръмп и Пелоси е единствено следващата багра от политическата рецесия в Съединени американски щати, провокирана от нежеланието на демократите да одобрят 5,7 милиарда $ за финансирането на стената по границата с Мексико – заричане, с което Тръмп пристигна на власт. Именно поради това Съединени американски щати още нямат държавен бюджет за тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР