Американският президент Доналд Тръмп отложи за пореден път срещата на

...
Американският президент Доналд Тръмп отложи за пореден път срещата на
Коментари Харесай

Тръмп: Срещата на Г-7 вероятно ще се проведе след изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп отсрочи за следващ път срещата на върха на Групата на седемте най-развити страни в света за след президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

Преди това пандемията на ковид промени провеждането на форума по-рано това лято, заяви Politico.

Donald Trump had toyed with the idea of holding the postponed G7 summit in September, but now says he’s more inclined to leave it until after the US election.https://t.co/yoiodP2EtI
— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) August 11, 2020
Президентът сподели на кореспонденти, че не е отправил предложения за срещата на върха, преди момент по-късно да съобщи, че Белият дом е поканил „ редица хора “ и че някои към този момент са приели поканата му.
„ Аз съм доста по-склонен да го направя по някое време след изборите “, изясни той секунди по-късно.
„ Ще я създадем след изборите. Мисля, че това ще е по-добра атмосфера за Г-7 “, сподели Тръмп.

Заради ковид Тръмп анулира плануваната среща на високо ниво, която трябваше да се организира в Кемп Дейвид, и уточни, че желае да организира част от отсрочената среща от юни с персоналното наличие на участниците в Белия дом и Кемп Дейвид, до момента в който елементи от форума да се проведат посредством телеконференция.
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли поканата на Тръмп да участва на срещата на върха във Вашингтон, а дни по-късно президентът разгласи, че я отсрочва.
Той сподели тогава, че срещата може да го организира след изборите, само че също по този начин размишлява за семейството на форума през септември, когато международните водачи ще бъдат в Съединени американски щати за Общото заседание на Организация на обединените нации.
Президентът също провокира рецензии по това време, когато сподели, че възнамерява да насочи покана до президента на Русия Владимир Путин, както и към водачите на три други страни, които не са част от Г-7.Премиерът на Англия Борис Джонсън и министър председателят на Канада Джъстин Трюдо показаха опълчването си за възобновяване наличието на Русия, което бе прекъснато след анексирането на Крим от Украйна през 2014г.
Тръмп сподели пред кореспонденти в понеделник, че „ сигурно ще предложения “ Путин, който той назова „ значим фактор “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР