Американският президент Доналд Тръмп отива по-късно днес в Пентагона, за

...
Американският президент Доналд Тръмп отива по-късно днес в Пентагона, за
Коментари Харесай

Тръмп представя нова стратегия за противоракетна отбрана

Американският президент Доналд Тръмп отива по-късно през днешния ден в Пентагона, с цел да показа дълго чаканата тактика на неговата администрацията за развиването на американската система за противоракетна защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп ще бъде съпроводен от вицепрезидента Майк Пенс, съветника по националната сигурност Джон Болтън, и високопоставени представители на министерството на защитата.

Новата тактика е предопределена да отговори на закани, идващи от новите оръжия на Русия и Китай, а също и от тези на Иран или на Северна Корея, отбелязва Франс прес.

Стратегия се съдържа в документ от 80 страници, който към този момент бе раздаден на представители на пресата. В него Пентагонът показва бъдещите си планове за отбрана на Съединени американски щати от новите свръхзвукови ракети, разработвани от Китай и Русия. Тези ракети могат да летят с над 5000 км/ч, т.е. 4 пъти скоростта на звука. След като бъдат изстреляни, е съвсем невероятно те да бъдат прехванати, отбелязва Франс прес.

Асошиейтед прес напомня, че едно от новите съветски стратегически оръжия, показано от съветския президент Владимир Путин, е хиперзвуков военен блок, който се движи 20 пъти по-бързо от скоростта на звука и може да прави внезапни маневри, с цел да избегне откриването и прехващането му от противоракетните системи.

За да се защитят от тези нови оръжейни системи, Съединени американски щати желаят да разполагат със способността да следват по-отблизо тяхното придвижване с помощта на специфични датчици в Космоса и чрез модернизиране на оборудването, което към този момент е разгърнато в Космоса, се показва в документа.

Пентагонът също така ще сложи началото на изследване по отношение на създаването на нова система за прехващане в Космоса благодарение на дрон от нов вид, който ще бъде въоръжен с ракети и който ще остане в орбита към Земята за непрекъснато, с цел да унищожава вражеските свръхзвукови ракети.

Новата тактика за защита цели също по този начин Съединени американски щати да бъдат предпазени от балистичните ракети на Иран и Северна Корея. За да се защищити от техните ракети, които не са чак толкоз съвременни като тези на Русия и Китай, заплашващи непосредствено съдружниците на Съединени американски щати, по-специално Европа и Япония, Пентагонът ще се придържа към различен вид дейности - унищожаването им още при тяхното изстрелване. За тази цел един от разработваните разновидности е съоръжение с нов вид ракети на новия изтребител Ф-35 по технологията стелт. Благодарение на това ще може да вземем за пример да се унищожава севернокорейска ракета още след изстрелването й при положение на открит спор с режима на Пхенян.

Тръмп в началото подреди обзор на тактиката да бъде изработен през януари 2017 година - първия му месец на поста, само че по-късно прегледът неведнъж бе отлаган. Това е първото осъвременяване на тактиката за противоракетна защита на Съединени американски щати от 2010 година
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР