Американският президент Доналд Тръмп определи Джон Бренън като най-лошия директор

...
Американският президент Доналд Тръмп определи Джон Бренън като най-лошия директор
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Джон Бренън е най-лошият директор на ЦРУ

Американският президент Доналд Тръмп дефинира Джон Бренън като най-лошия шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. Той направи това в известие в Twitter.

Тръмп изрази подозрение в това, че Бренън ще го съди поради отнетия допуск до държавните секрети, както по-рано съобщи някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ. "Надявам се, че най-лошият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ в историята на нашата страна - Джон Бренан, ще подаде иск. След това ще бъде доста елементарно да се получат всички негови записи, текстове, електронни писма и документи, с цел да се покаже освен слабата му работа, само че също и това, че е обвързван с подправяне на лова на вещици (спецпрокурора, водещ следствието за вмешателство на Русия в президентските избори в Съединени американски щати Робърт Мюлер). Той няма да заведе дело ", уверен е Тръмп.

Той акцентира, че няколцина се изричат в отбрана на Бренън по отношение на това, че допускът му до секретна информация обезпечава "много пари, висок престиж ", а също и позиция в управление на редица организации. "Това, несъмнено, не е с помощта на положителната му работа! Той е "политикан ", написа американският президент.

В понеделник над 175 някогашни високопоставени сътрудника на Пентагона и Държавния департамент сложиха подписите си под заявката, осъждащо Тръмп поради лишаването на Бренън от допуск до класифицирана информация. Миналата седмица 60 някогашни ръководители и високопоставени чиновника на американските спецслужби се застъпиха за някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, заявявайки, че е клевета обвиняването към него за противозаконни дейности до момента в който е бил на поста си.На 15 август прессекретарят на Белия дом Сара Сандерс съобщи, че президентът лишава Бренън от допуск до класифицирана информация. Тя добави, че Тръмп е подхванал тази стъпка, с цел да предотврати приключване на конфиденциална информация. По думите й, президентът преглежда опцията да лиши от допуск до тайните още един от някогашните шефове на Централно разузнавателно управление на САЩ - Майкъл Хейдън, някогашни началник на ФБР Джеймс Коми, някогашния шеф на контраразузнаването на Съединени американски щати Джеймс Клепър и неколцина други чиновници.

Бренън оглавяваше Централно разузнавателно управление на САЩ от 2013 г до 2017 година Преди това бе консултант на някогашния американски президент Барак Обама по въпросите за битката с тероризма. Бренан напусна поста си на 20 януари 2017 година, в деня, в който Тръмп встъпи в служба. До тогава неведнъж двамата се подлагаха на критика и задочно си разменяха разнообразни обвинявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР