Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „голям проблем“,

...
Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „голям проблем“,
Коментари Харесай

Тръмп пак се заяде с КНДР, те го нарекоха „духовно нестабилен“

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „ огромен проблем “, който би трябвало „ да бъде решен “, предадоха международните организации. Пред кореспонденти на борда на самолета си напът за Япония той съобщи, че във връзка с Северна Корея „ в продължение на 25 години е била показвана тотална уязвимост “.

Някои районни анализатори спекулираха, че наличието на Тръмп в Азия може да подтикне Северна Корея да вземем за пример да извърши ракетно тестване.
На въпрос за сходна опция той отговори: „ Скоро ще разберем “.

Тръмп: Аз ще се оправя с Човека-ракета

Съединени американски щати прати бoмбардировачи край Северна Корея, Пхенян: Тръмп е ментално повреден

Тръмп отбрани твърдата си реторика във връзка с Северна Корея ,

заявявайки, че по време на диалозите му с азиатските водачи тази тематика ще заеме значимо място. Той сподели, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в листата с страни, подкрепящи тероризма.

Държавният глава на Съединени американски щати съобщи също, че по време на азиатската обиколка – която ще е най-продължителното посещаване в Азия на американски президент от времето на президента Буш-старши – възнамерява да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин. Освен КНДР другата основна тематика на обиколката ще е търговията.

По-късно през днешния ден

Северна Корея предизвести Доналд Тръмп да се въздържа от всевъзможни „ безотговорни забележки “ ,

съобщи Агенция Франс Прес, припомняйки, че американският президент стартира маратонска обиколка в Азия, която живее под знака на севернокорейската нуклеарна опасност.

Органът на ръководещата и единствена в КНДР Корейска трудова партия „ Нодон синмун “ изясни, че някои американци упорстват за импийчмънт на Тръмп, тъй като острите му изказвания може да провокират

„ нуклеарна злополука на американския континент “ .

Американският президент съгласно вестника е „ духовно неустойчив “.

Съединени американски щати отстъпи пред КНДР, Пхенян със опасност: Ще изпитате болежка

Когато Съединени американски щати изравни Северна Корея със земята

КНДР се подигра на най-сериозната опасност на Съединени американски щати до момента

Тръмп съобщи в Токио, без да посочи за коя страна приказва, че „ никой деспот “ не трябва „ да подценява решимостта на Америка “.

Стотици южнокорейци излязоха през днешния ден на проява в Сеул с претенции за мир и митинг против плануваната за вторник и сряда аудиенция на Доналд Тръмп в страната, където гостът ще беседва с президента Мун Дже-ин и ще прегледа американска военна база. В центъра на вниманието ще бъде посланието, което Тръмп се кани да изпрати на КНДР и нейния водач Ким Чен-ун.

През септември Пхенян извърши шестия си нуклеарен опит, най-мощния до момента, което ускори напрежението на полуострова. Северът изстреля също ракети, способни съгласно него да доближат американския континент.

Южна Корея е основен съдружник на Съединени американски щати, които са разположили там 28 500 военнослужещи.

Южнокорейската съпротива обаче счита Тръмп за войнолюбец .

„ Ние сме срещу войната! Трябват договаряния за мир! “, скандираха стачкуващите в центъра на Сеул. Мнозина от тях упрекваха Тръмп, че усилва риска от спор също като Ким Чен-ун.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР