Американският президент Доналд Тръмп обяви за лъжа задържането на 17

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви за лъжа задържането на 17
Коментари Харесай

И Тръмп обвини Иран в лъжа за шпионите на ЦРУ

Американският президент Доналд Тръмп разгласи за неистина задържането на 17 шпиони в Иран, за които се твърди, че са подготвени в Централното разследващо ръководство.

" Посланието на Иран за залавянето на шпиони на Централно разузнавателно управление на САЩ е изцяло погрешно ", изясни Тръмп в Туитър и в изказването на Иран няма и " дума истина ".

" Просто повече неистини и агитация (както за сваления им дрон) на религиозния режим, който се разпада и няма визия какво да прави ", написа той.

Американският президент съобщи, че иранската " стопанска система е мъртва и ще стане доста по-лошо. Иран е цялостна неразбория. "

Помпео повтори, че Съединени американски щати не желаят война с Иран

По-рано през днешния ден, ръководителят на отдела за битка с тероризма на иранското министерство за разузнаване разгласи на конференция, че съд в Иран е осъдил 17 души, упрекнати за шпионаж в интерес на Съединени американски щати.

Според изказването, шпионите събирали информация за жизненоважните уреди на Иран и са обучавани от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Миналата седмица Тръмп разгласи, че американски транспортен съд е свалил ирански безпилотен аероплан в Ормузкия проток, който съгласно американското военно командване е прелетял прекомерно близо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР