Американският президент Доналд Тръмп обяви въвеждането от 24 септември на

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви въвеждането от 24 септември на
Коментари Харесай

САЩ въведоха 10% мита върху китайски стоки за 200 млрд. долара

Американският президент Доналд Тръмп разгласи въвеждането от 24 септември на 10% мита върху артикули, внасяни от Китай на стойност 200 милиарда $. Той също по този начин предизвести, че ще бъдат въведени спомагателни мита в размер на 267 милиарда $, в случай че Пекин предприеме ответни ограничения, оповестява БГНЕС.

Това се споделя в изказване на Белия дом. „ Митата ще влязат в действие от 24 септември, до края на годината те ще останат на равнища от 10%. От 1 януари митата ще набъбнат до 25%. Нещо повече, в случай че Китай предприеме ответни ограничения против нашите фермери или други браншове на промишлеността, то ние неотложно ще стартираме третия стадий, въвеждайки спомагателни мита върху вноса за 267 милиарда $ “, съобщи стопанинът на Белия дом.

„ В продължение на месеци призовавахме Китай да промени своите нечестни търговски практики. Дадохме ясно да се разбере, какви промени са нужни. Дадохме на Китай опция да се държи са нас почтено “, сподели Тръмп. Тръмп неведнъж е заявявал, че не харесва недостига в търговията с Китай.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР