Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в Туитър,

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в Туитър,
Коментари Харесай

ФБР и Министерството на правосъдието политизират разследването за Русия, обяви Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп разгласи в профила си в " Туитър ", че следствията на ФБР и Министерството на правораздаването са " политизирани " в интерес на демократите.

" Висшето управление и следователи от ФБР и Министерството на правораздаването политизираха свещения проверяващ развой в интерес на демократите и против републиканците - нещо, което би било немислимо единствено до наскоро. Редовите чиновници са страхотни хора! ", написа Тръмп.

През май 2017 година Министерството на правораздаването назначи някогашния шеф на ФБР Робърт Мюлър като специфичен прокурор, с цел да управлява следствието на хипотетичната интервенция на Русия в американските президентски избори през 2016 година и евентуалните връзки на Тръмп с Москва.

През предишния месец министърът на правораздаването и основен прокурор Джеф Сешънс беше разпитан като част от следствието, като се появиха информации, че Мюлър има намерение да разпита също и Тръмп и някогашния основен пълководец на Белия дом Стив Банън за уволненията на някогашния началник на ФБР Джеймс Коми и някогашния консултант по националната сигурност Майкъл Флин.

По-късно през днешния ден американският президент се чака да подпише разрешението за издание на меморандума, което той счита, че ще постави завършек на следствието на аферата с Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР