Американският президент Доналд Тръмп обяви по време на неочаквана визита

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви по време на неочаквана визита
Коментари Харесай

Тръмп в Афганистан: САЩ ще възобновят преговорите с талибаните

Американският президент Доналд Тръмп разгласи по време на непредвидена аудиенция в Афганистан, че Съединени американски щати ще възобновят мирните договаряния с талибаните, съобщи Франс прес.

" Талибаните желаят съглашение и ние се срещаме с тях. Ние им споделяме, че би трябвало да има прекъсване на огъня, те не желаеха преустановяване на огъня, само че в този момент желаят преустановяване на огъня ", сподели Тръмп след среща с афганистанския президент Ашраф Гани в американската военновъздушна база Баграм в Афганистан.

" Ще останем в Афганистан, до момента в който не сключим съглашение или до момента в който не реализираме цялостна победа ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Тръмп дойде нощес в базата Баграм, с цел да се срещне и с американските бойци по случай Деня на благодарността. Той прекара с тях няколко часа.

" Пропътувах 13 406 километра, с цел да бъда тук с вас довечера единствено заради една причина: да ви пожелая този Ден на благодарността да е един специфичен Ден на благодарността за вас, да ви кажа, че всичко е наред и че нашата страна е по-силна в стопански проект от по всяко време било ", сподели Тръмп на военните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР