Американският президент Доналд Тръмп обяви днес създаването на шести вид

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви днес създаването на шести вид
Коментари Харесай

Тръмп разпореди създаването на космическа армия

Американският президент Доналд Тръмп разгласи през днешния ден основаването на шести тип въоръжени сили – галактически, които ще са самостоятелни от военновъздушните сили, съобщи Франс прес.

“Съдбата ни отвън Земята е освен въпрос на национална еднаквост, а и на национална сигурност”, сподели Тръмп, представен от Ройтерс, на среща на Националния галактически съвет в Белия дом. “Не е задоволително просто да имаме американско наличие в космоса, би трябвало да имаме американско предимство в космоса”, съобщи Тръмп, нареждайки на министерството на защитата да сътвори новия тип въоръжени сили.

“Ще имаме военновъздушни сили, ще имаме и галактически сили. Отделни, само че равностойни”, добави президентът.

Сега доста от обвързваните с космоса военни планове са под разпореждането на американските Военновъздушни сили.

В речта си Тръмп сподели, че държавното управление би желало да изпрати още веднъж американски астронавти на луната (миналата година той подписа заповед за това) и е склонно да работи с разрастващата се частна галактическа промишленост.

Президентът сподели също, че ще подпише инструкция за основаване на рамка за “управление на галактическия трафик” за справяне с претовареността в околоземната орбита, защото съгласно него сегашните регулации са остарели.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР