Американският президент Доналд Тръмп обяви, че възнамерява да номинира Юджийн

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че възнамерява да номинира Юджийн
Коментари Харесай

Тръмп предлага спорен кандидат за следващ министър на труда

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че има намерение да номинира Юджийн Скалия, наследник на някогашния арбитър от Върховния съд Антонин Скалия, като идващ министър на труда. Тръмп означи, че претендентът " е водил доста сполучлив живот " и " ще бъде популярен член на администрацията ", съобщи БГНЕС.
Според The New York Times обаче, назначението евентуално ще бъде оспорено от демократите и профсъюзите, защото Скалия от дълго време съставлява огромни работодатели като WalМart.
Скалия, някогашен юрист на отдела по труда в администрацията на Джордж Буш, понастоящем е сътрудник във Вашингтонския офис на Gibson, DunnCrutcher. Съобщава се, че Скалия пази WalMart в иск против закона на щата Мериленд, който изисква от работодателите с над 10 000 чиновници да харчат повече пари за опазването на здравето им.
Ако стане министър на труда, Скалия ще размени Александър Акоста. Акоста подаде оставка предходната седмица след натоварен публичен напън, по отношение на ролята му в одобряването на съглашение с наказания за трафик на малолетни и полови закононарушения мултимилионер Джефри Епщайн. Акоста би трябвало да напусне поста си на 19 юли. Заместник-министъра на труда Патрик Пицела ще поеме длъжността като настоящ подобен, до одобряването на нов министър.
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и водачът на демократичното малцинство в Сената Чък Шумер, както и няколко претенденти за президент от Демократическата партия приканиха Акоста да подаде оставка по отношение на ролята си в договорката по обвиняването на Епщайн, подложена на критика като прекомерно снизходителна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР