Американският президент Доналд Тръмп обяви, че турския му колега Реджип

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че турския му колега Реджип
Коментари Харесай

Тръмп за Ердоган и съпругата му: Те са много уважавани в страната си и региона

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че турския му сътрудник Реджип Ердоган и брачната половинка му Емине са доста уважавани в страната и района. Това стана преди началото на формалната среща сред двамата в Белия дом през днешния ден, оповестиха международните организации и турските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доналд Тръмп съобщи, че за него е огромна чест да се срещне с Ердоган, с когато са " положителни другари от дълго време, съвсем от първия ден ". Американският президент уточни, че с турския му сътрудник ще обсъдят редица въпроси. Той посочи, че схваща проблемите на Турция.

Сред тематиките са пазаруването от Анкара на съветските зенитно-ракетни системи С-400, както и въпроса, обвързван с програмата за изтребителите Ф-35. Тръмп сподели, че желае да усили петкратно комерсиалния стокообмен с Турция до 100 милиарда $.

Отношенията сред двете страни се обтегнаха доста поради турската военна интервенция в Сирия против кюрдските съдружници на Вашингтон и поради покупката на С-400 от Турция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР