Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ късат отношения със

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ късат отношения със
Коментари Харесай

САЩ късат със Световната здравна организация

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати късат връзки със Световната здравна организация. Решението идва на фона на пандемията от ковид, оповестяват международните организации.

ВИЖ ОЩЕ: Тръмп охлади ентусиазма на Китай

В остро изявление против Китай Тръмп разгласи, че средствата, които до този миг са се давали за СЗО, ще бъдат пренасочени към други организации, свързани с публичното здраве. Още през април Тръмп съобщи, че стопира вноските на Съединени американски щати в СЗО. Тогава президентът упрекна Организацията в прикриване на данни за пандемията. Освен това Съединени американски щати упрекват Китай в прикриването на информация за произхода на вируса и степента на епидемията.

Сега Тръмп добави нови обвинявания към СЗО - че не е направила предстоящите от нея промени, както и че се е предоверила на информацията, която е получавала от Пекин.

„ Прикриването от Китай на уханския вирус разреши болестта да се популяризира по целия свят ", сподели Тръмп. Той разгласи, че Съединени американски щати ще анулират специфичния търговски статут, с който се употребява Хонконг. Причината е, че Китай жестоко е нарушил договорните си отговорности във връзка с автономията на района.

„ Китай наруши обещанията си пред света за гарантиране на автономията на Хонконг ”, сподели той.

„ Лишаването на Хонконг от статута на фаворизиран търговски сътрудник на Съединени американски щати ще се отрази на „ целия набор ” от съглашения с Хонконг, в това число за изгонване, надзор върху износа, технологиите с двойно предопределение и третирането на Хонконг като митническа територия, обособена от континентален Китай ", предизвести американският президент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР