Американският президент Доналд Тръмп обяви, че някои прогресивни либералки в

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че някои прогресивни либералки в
Коментари Харесай

Тръмп отпрати „прогресивните представителки на Конгреса да се върнат оттам, откъдето са дошли

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че " някои прогресивни либералки " в Конгреса от Демократическата партия би трябвало да " си отидат, откъдето са пристигнали “, което накара висшите членове на партията да го нарекат " расист " и ксенофоб. Това е последният противоречив коментар на Тръмп, откакто предходната година назова страни в Африка " клоаки " и който приказва за " инвазия " на мигранти без документи.
 
When will the Radical Left Congresswomen apologize to our Country, the people of Israel and even to the Office of the President, for the foul language they have used, and the terrible things they have said. So many people are angry at them & their horrible & disgusting actions!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

В обява в обществената мрежа Twitter Тръмп написа за " прогресивните представителки в Конгреса “ , което наподобява се отнася до група от изявени релативно млади, демократични представителки, всички членове на Конгреса за първи път.

Сред тях са Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, представителката от Минесота Илхан Омар и Рашида Тлаиб от Мичиган. Тръмп не прецизира за кого се отнася, само че сподели, че " те в началото са пристигнали от страни, чиито държавни управления са цялостна и тотална злополука, най-лошите, най-корумпираните и неумели на всички места по света " . Той упрекна дамите в " злобна тирада по адрес на народа на Съединените щати, най-великата и най-силна нация на земята, по какъв начин би трябвало да се ръководи нашето държавно управление. " " Защо не се върнат и оказват помощ да се поправят изцяло разрушените и незаконни места, от които са пристигнали "?- написа той.
 
Окасио-Кортес , която е родена в Ню Йорк, има генезис от Пуерто Рико , територия на Съединени американски щати. Тлаиб , която е родена в Детройт, е първият американец от палестински генезис, определен за член на Конгреса . Омар, която като дете е пристигнала в Съединени американски щати от раздраната от войни Сомалия, е първият черен мохамеданин жена в Конгреса .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР