Американският президент Доналд Тръмп обяви, че номинира за посланик на

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че номинира за посланик на
Коментари Харесай

Тръмп изпраща кюрдка от Ирак за нов посланик на САЩ в България

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че номинира за дипломат на Съединени американски щати в България родената в кюрдско семейство в иракския град Ербил Херо Мустафа, оповестиха от Белия дом.

Г-жа Мустафа сега е заместник-ръководител на посолството на Съединени американски щати в португалската столица Лисабон. Преди това тя е била консултант по политически въпроси в посолството на американското посолство в Индия. Тя е посланик от кариерата и ще размени на поста в София Ерик Рубин.

Херо Мустафа е родена през 1973 година в иракския град Ербил. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 година фамилията й получава право на леговище в Съединени американски щати и се открива в Северна Дакота.

Тя има бакалавърска тапия от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Говори девет езика, в това число арабски, турски, гръцки, съветски, хинди и фарси.

Във Вашингтон Херо Мустафа е била консултант в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия изток, заместник-директор на Дирекцията за Афганистан в Държавния департамент. Също по този начин е заемала и поста шеф в Съвета за национална сигурност. Първото й предопределение като американски посланик е през 1999 година в американското посолство в Атина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР