Американският президент Доналд Тръмп обяви, че налага строги санкции срещу

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че налага строги санкции срещу
Коментари Харесай

Тръмп въведе санкции срещу иранския лидер Али Хаменей

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че постанова строги наказания против Иран, засягащи висшия ирански водач Али Хаменей съобщи " Ройтерс ".

Той подписа в Овалния кабинет декрет за въвеждане на ограниченията.

По думите на Тръмп глобите са отговор на нападателните дейности на Иран, в това число свалянето на американски дрон от иранската страна, до момента в който апаратът се е намирал над интернационалните води. Още в събота той съобщи, че предстоят нови наказания против Техеран, само че тогава загатна единствено създаването на нуклеарно оръжие от страна на Техеран. Междувременно вицепрезидентът Майк Пенс разяснява, че стъпката се подхваща поради сваления дрон.

При подписването на указа Тръмп предизвести, че обкръжението на Хаменей също ще попадне под удара на глобите. По думите му, новите ограничения би трябвало да лишат режима от достъп до значими източници на финансиране.

Министърът на финансите Стивън Мнучин посочи, че се планува блокиране на " милиарди долари " ирански активи. По думите му, Вашингтон приготвя наказания и против външния министър на Иран Мохамад Джавад Зариф.

Тръмп разяснява, че Съединените щати не се стремят към спор с Иран, само че няма да му разрешат да се снабди с нуклеарно оръжие. Освен това Техеран би трябвало да приключи поддръжката си за терористични организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР