Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е възможно на Китай

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е възможно на Китай
Коментари Харесай

Тръмп обмисля "много голяма глоба" за Китай заради кражба на интелектуална собственост

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е допустимо на Китай да бъде наложена сериозна " санкция " като част от следствието за кражба на интелектуална благосъстоятелност. В изявление за " Ройтерс " той и неговият стопански консултант Гари Кон споделиха, че Пекин е принудил американски компании да трансферират интелектуална благосъстоятелност в Китай, с цел да продължат с бизнеса си там.

" Имаме доста огромна евентуална санкция за интелектуална благосъстоятелност и това ще се разгласи скоро, " сподели Тръмп. Той не навлезе в детайлности какво има поради с " санкция ", само че изясни, че вредите за Китай може да са огромни. " Говорим за цифри, за които даже не сте чували, " добави президентът. Вашингтон има право съгласно закон от 1974 година, който разреши следствието, да наложи спомагателни мита на китайски артикули или други търговски наказания, до момента в който Китай не промени политиките, които американските управляващи считат, че употребява.

Според Кон следва американски представители да създадат рекомендации по какъв начин да се продължи следствието. Компании от Съединените щати от години се оплакват, че губят милиарди долари и милиони работни места от китайски компании, откраднали хрумвания и програмен продукт или принудили ги да предадат интелектуална благосъстоятелност.

Възможност за комерсиална война

Тръмп акцентира, че желае Съединени американски щати да имат положителни връзки с Китай, само че Пекин би трябвало да подхожда " заслужено " към Вашингтон. По думите му изказвания по тематиката ще има и в речта за положението на съюза на 30 януари. Попитан дали е допустимо сред Съединени американски щати и Китай да избухне комерсиална война според от американските реакции поради китайските политики към дотациите в металургията и производството на слънчеви панели, Тръмп отговори: " Не мисля, уповавам се, че не. Но в случай че се случи, по този начин да бъде. "

Според откривателя от икономическия институт " Питърсън " Джерфи Шот законът от 1974 година, който дава опция за следствието, дава опция за налагане както на наказателни цени, по този начин и на ограничавания за вложенията на Китай в Съединени американски щати. Тези ограничавания по думите му ще са в области, където Съединените щати нямат отговорности към Световната комерсиална организация. Шот обаче предизвести, че Китай би имал " законовото право да отговори, в случай че митата се покачат ".

 Президентите на Китай и Съединени американски щати, Си Цзинпин и Доналд Тръмп, със съпругите си по време на визитата на Си в Съединените щати.
© Associated Press

Президентите на Китай и Съединени американски щати, Си Цзинпин и Доналд Тръмп, със съпругите си по време на визитата на Си в Съединените щати.

По време на кандидатпрезидентската си акция през 2016 година Тръмп неведнъж е заплашвал, че ще наложи 45-процентно мито на китайски артикули в отбрана на неравнопоставените в този момент американски служащи. Тогава той също по този начин обвиняваше Китай, че манипулира валутата си, с цел да получи предимство при износа. С времето администрацията на Тръмп спря да насочва това обвиняване, което се показваше и от екипа на предшественика му Барак Обама по време на неговата лична акция за първи мандат през 2008 година

В изявлението за " Ройтерс " Тръмп изясни, че от изборите насам Китай към този момент не дава отговор на критериите, а и не е добра концепция да се насочат сходни изказвания, защото Пекин е необходим сътрудник в рецесията със Северна Корея. " Как да кажем: " Хей, апропо, помогнете ми със Северна Корея, а аз ще ви нарека валутен манипулатор? " Не става по този начин, " добави президентът, който с времето промени позициите си и за комерсиалния недостиг с Китай.

Тръмп в същото време сподели, че не е обезпокоен от проектите на Китай да понижи или спре покупките на американски облигации, за които заяви " Блумбърг ". " Не сме говорили за това (с президента Си Цзинпин). Да създадат каквото е редно, " изясни президентът и добави, че съгласно него това няма да се отрази на американската стопанска система.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (650)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР