Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е постигнал споразумение с

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е постигнал споразумение с
Коментари Харесай

Има съгласие за следващия бюджет на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е постигнал съглашение с демократичната съпротива по отношение на бюджета на Съединени американски щати, заобикаляйки вероятността за парализиране работата на федералното държавно управление до идващите президентски избори, съобщи БГНЕС.
" Радвам се да оповестя, че е бе реализирано единодушие (...) по отношение на двугодишен бюджет и тавана на дълга ", съобщи президентът на Съединени американски щати, наричайки го " същински компромис ".

I am pleased to announce that a deal has been struck with Senate Majority Leader Mitch McConnell, Senate Minority Leader Chuck Schumer, Speaker of the House Nancy Pelosi, and House Minority Leader Kevin McCarthy - on a two-year Budget and Debt Ceiling, with no poison pills....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 22, 2019
Това съглашение се отнася най-много до повишението на тавана на дълга на Съединени американски щати, с цел да се избегне финансова несъстоятелност. Също по този начин се планува увеличение на обществените разноски посредством увеличение на бюджетния таван за защитата и вътрешните вложения.
Споразумението, което планува нарастване в разноските и лимитирани икономии, се чака да докара годишния бюджетен недостиг на Съединени американски щати до над 1 трилион $ (той беше 779 милиарда $ през 2018 година) до 2020 година.
В своя профил в Twitter Доналд Тръмп разгласи " една огромна победа за нашите страхотни военни и ветерани ". " С това съглашение ние се стремим да избегнем ново прекъсване на работата на държавното управление, което е толкоз нездравословно ", дадоха отговор в взаимно изказване ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и водачът на демократите в Сената Чък Шумър. " Демократите също са щастливи, че са обезпечили мощно финансиране за националните цели ", прибавиха те.
Обсъжданията сред републиканците и демократите продължиха няколко седмици, до момента в който реализиран консенсус. Призивите за решение набъбнаха, с цел да може Камарата на представителите да утвърди такова съглашение преди шестте седмици отмора, която стартира в петък (26 юли).
Федералното държавно управление обичайно има огромен бюджетен недостиг, тъй че Вашингтон няма различен избор, с изключение на да взима заем за финансиране на своите интервенции, като погашение на заплати, пенсии и други разноски, към този момент утвърдени от Конгреса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР