Американският президент Доналд Тръмп обвини за пореден път големите интернет

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини за пореден път големите интернет
Коментари Харесай

Тръмп с нова атака към Фейсбук, Туитър и Гугъл

Американският президент Доналд Тръмп упрекна за следващ път огромните интернет компании, че демонстрират пристрастност към съперниците му демократи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Фейсбук, Туитър и Google са толкоз благосклонни към демократите, това е смешно! ", написа той в Туитър. Преди седмица шефът на Google Сундар Пичай изрично отхвърли аналогични обвинявания от страна на американския президент по време на чуване в Конгреса. Тръмп е изключително афектиран на Туитър, защото съгласно него обществената мрежа е направила по-трудно абонирането за акаунта му @realDonaldTrump, който има малко над 56 милиона клиенти. "Те изтеглиха доста имена и мощно забавиха нивото и скоростта на увеличението. Нищо не признаха и не направиха! ", съобщи в същата мрежа Тръмп, който очевидно доста деликатно следи броя на клиентите си.

През последните месеци интернет колосите постоянно биват подлагани на рецензии от американския президент и други високопоставени републиканци, които ги упрекват в пристрастност, без да показват доказателства. Ако ръководителите на тези софтуерни компании съгласно мнозина във времето са проявявали благосклонности по-скоро към демократите, то няма доста признаци, подсказващи, че по политически аргументи Google фалшифицира резултатите от търсенето, споделят експерти в региона на технологиите.

На чуването пред комисията по правораздаване към Камарата на представителите основният изпълнителен шеф на Google Сундар Пичай непроменяемо възразяваше против концепцията, че компанията му може да е "политически пристрастна ", и неведнъж съобщи, че Google "не дава преимущество на информация ", която слага в привилегирована позиция дадена група или концепция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР