Американският президент Доналд Тръмп обвини френския лидер Еманюел Макрон, че

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини френския лидер Еманюел Макрон, че
Коментари Харесай

Тръмп обвини Макрон, че се меси в политиката на САЩ спрямо Иран

Американският президент Доналд Тръмп упрекна френския водач Еманюел Макрон, че се намесва в политиката на Вашингтон по отношение на Иран, съобщи " Дойче Веле ".

" Знам, че Макрон - както всички останали - желае единствено положително, само че никой няма право да приказва от името на Съединените щати, - никой с изключение на самите Съединени американски щати. Никой - по никакъв метод и по какъвто и да е метод - не е акредитиран да ни съставлява ", написа той в Twitter.

Тръмп също изрази мнение, че Иран " е в съществени финансови усложнения ". Според ръководителя на американската страна Техеран е подготвен за разговор с Вашингтон, " все пак, той получава спорни сигнали от всички тези, които безпричинно ни съставляват, в това число френския президент Макрон ", добавя още Тръмп.

Френският водач е в непрекъснат контакт с иранския президент Хасан Рухани и, както оповестява Агенция Франс Прес, даде да се разбере, че е подготвен да играе ролята на медиатор за определяне на съдействие сред Вашингтон и Техеран.

В началото на юли Съединени американски щати оповестиха готовността си да основат военна коалиция за отбрана на комерсиалното мореплаване в пролива Хормуз. Тогава шефът на Съвместните началници на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд съобщи, че Вашингтон води договаряния с редица страни за присъединението към обединението.

Създаването на интернационална коалиция за отбрана на комерсиалното мореплаване последва серия от произшествия, зародили в пролива. През последните няколко месеца в протока бяха осъществени поредност от офанзиви против нефтени танкери, свързващи Персийския и Оманските заливи. Съединени американски щати упрекват Иран в случилото се, ноТехеран отхвърля виновността си.

През май 2018 година Съединени американски щати се отдръпнаха от нуклеарна договорка с Иран. Последвалите наказания против петролния и банковия бранш имат за цел да принудят Ислямска република да подписа нова договорка при по-строги условия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР