Американският президент Доналд Тръмп обвини днес медиите, че допринасят до

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини днес медиите, че допринасят до
Коментари Харесай

Тръмп: Фалшивите новини в медиите до голяма степен допринасят за яростта в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп упрекна през днешния ден медиите, че способстват " значително " за " гнева и яростта " в Съединените щати, като популяризират " подправени вести ", съобщи Франс прес.

Той изрази това мнение след един уикенд, белязан от две всеобщи стрелби в Съединени американски щати, при които бяха убити 29 души, предава Българска телеграфна агенция.

" Медиите имат огромна отговорност за живота на хората и сигурността на нашата страна. Фалшивите вести значително способстваха за гнева и яростта, които се натрупаха в продължение на доста години ", написа Тръмп в Туитър.

" Отразяването на информациите би трябвало да стартира да бъде заслужено, уравновесено и независимо, в противоположен случай ужасяващите проблеми единствено ще се влошат ", добави той.

При едната от двете стрелби, тази в Ел Пасо, полицията преглежда като претекст расизма на стрелеца. Убиецът е обвинен, че е написал манифест против латиноамериканците. Другата пукотевица, в Дейтън, стана 13 часа след всеобщото ликвидиране в Ел Пасо.

След стрелбата в Ел Пасо Тръмп бе упрекнат от съперниците си от Демократическата партия, че фаворизира възхода на нетолерантността с честите си язвителни изказвания, отбелязва Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР