Американският президент Доналд Тръмп обвърза търговските преговори с Китай с

...
Американският президент Доналд Тръмп обвърза търговските преговори с Китай с
Коментари Харесай

Тръмп обвърза търговските преговори с Китай с кризата в Хонконг

Американският президент Доналд Тръмп обвърза комерсиалните договаряния с Китай с разрешаването на рецесията в Хонконг. Напрежението в самостоятелния регион остава.

Китай желае да реализира комерсиално съглашение със Съединените щати, само че първо би трябвало да се отнесе хуманно с Хонконг. Това написа Доналд Тръмп в Туитър. Така американският президент мълчешком обвърза договарянията с Пекин с мирния излаз на митингите в самостоятелния град.

Посланието му беше изтълкувано и като предложение за среща на високо ниво сред Съединените щати и Китай за разискването на тези въпроси.

Доналд Тръмп е мощно подложен на критика в страната си поради проточилите се търговски договаряния с китайците.

Междувременно представител на Държавния департамент във Вашингтон изрази угриженост от скупчването на китайски полувоенни елементи край границата с Хонконг. Униформените се намират на стадион в град Шънчжън, близо до самостоятелната територия, само че към този момент не е ясна повода за наличието им там.

Хонконг претърпява най-сериозната си рецесия, откакто законопроект, предусещащ разрешаване на екстрадициите в Китай, провокира всеобщи митинги, които не престават към този момент два месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР