Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат "ненадмината

...
Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат "ненадмината
Коментари Харесай

Тръмп обеща на САЩ космически противоракетен щит

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание, че Съединени американски щати ще основат "ненадмината и несравнима " система за противоракетна защита, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Той съобщи в тирада в Пентагона, че Вашингтон ще направи всичко належащо да подсигурява, че "можем да засечем и унищожим всяка ракета, изстреляна против Съединени американски щати на всички места и когато и да е ".

Тази система, по думите му, ще помогне на Съединени американски щати да се защитят от модерните свръхзвукови и крилати ракети на противници и съперници. Той не загатна Русия, Китай или Северна Корея в близо 20-минутното си слово. Но новата тактика демонстрира ясно, че проектът на Пентагона за основана в Космоса система за противоракетна защита цели отбрана от съществуващите закани от Северна Корея и Иран и противопоставяне на високотехнологичните оръжейни системи, които развиват Русия и Китай, означи АП.

Това е първото преразглеждане на доктрината в областта на противоракетната защита от 2010 година. Според проекта Пентагонът би трябвало да разположи отбранителни технологии в Космоса и да употребява тези системи, с цел да засича, наблюдава и поразява по-бързо ориентирани против Съединени американски щати ракети.

"Космосът е новото пространство за водене на война ", съобщи Тръмп и добави, че няма да се задоволи с "нищо по-малко от най-ефективна и най-високотехнологична система за противоракетна защита ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР