Американският президент Доналд Тръмп няма планове да обяви извънредно положение

...
Американският президент Доналд Тръмп няма планове да обяви извънредно положение
Коментари Харесай

Тръмп смята, че ще се договори с демократите

Американският президент Доналд Тръмп няма проекти да разгласи изключително състояние в страната заради частичното прекъсване на федералното държавно управление заради различия с Конгреса за построяването на преграда на границата с Мексико, заяви CNN, базирайки се на лични източници.
Тръмп съобщи по-рано, че в събота ще направи особено послание от Белия дом за бюджетната рецесия. Много локални коментатори незабавно допуснаха, че президентът има намерение да разгласи изключително състояние в страната, с цел да употребява бюджетните средства на Пентагона за създаване на стената, само че, както оповестява CNN, той към момента няма сходни проекти.
Според източниците на телевизионната компания, по време на речта си Тръмп има намерение да се обърне към демократите с предложение, ориентирано към преустановяване на сегашната бюджетна рецесия и възобновяване на работата на държавното управление. Не са известни детайлностите на предлагането, обаче, както отбелязва телевизионният канал, президентът има намерение да направи някои отстъпки, с цел да принуди демократите да продължат договарянията, които са в застой, осведоми " Фокус ".
В същото време американският водач не има намерение да се откаже от проектите за създаване на стена на границата с Мексико и по тази причина, съгласно източници на CNN в Белия дом, не се чака прогрес в договарянията с демократите. В същото време, оповестява каналът, полемиките в администрацията за опцията за въвеждане на изключително състояние не престават, само че Тръмп не има намерение да разгласи сходна стъпка по време на речта си в събота в 15:00 часа локално време (22:00 часа българско време).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР