Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри подробности около имиграционното споразумение

Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри подробности около имиграционното споразумение ...

Мексико има само 45 дни да подобри контрола по границата със САЩ.


Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри подробности около имиграционното споразумение с Мексико като размаха документ пред репортерските камери . Макар и да нарече детайлите около него тайни, слънчевата светлина и добрата оптика успяха да ги прихванат.

© БГНЕС
Американският държавен глава обяви, че именно този лист е договореността споразумение с Мексико. Тръмп продължи с думите, че е "много добра сделка", но ще остави Мексико да разкрие детайлите около нея в подходящия момент.

Въпреки това размаханият лист се оказа осветен от слънцето и на увеличените снимки, се чете, че Мексико има срок от 45 дни да засили охраната по южната си граница. След това предстои оценка на постигнатото от Вашингтон и при незадоволителни резултати Мексико ще стане "сигурна трета страна".

Това би оставило преминаващите в Мексико, вместо да кандидатстват за статут на бежанци в Съединените щати. Такова споразумение трудно би получило нужната подкрепа от мексиканските депутати. Американските преговарящи са искали ангажимент за нулева миграция през мексиканска територия, но това е било "мисия невъзможна", сподели мексиканската страна.

САЩ и Мексико постигнаха споразумение, въвеждането на мита се отлагаСАЩ и Мексико постигнаха споразумение, въвеждането на мита се отлага
САЩ и Мексико постигнаха споразумение за миграцията и с това планираното въвеждане на мита за мексиканските стоки се отлага.

Източник: bnt.bg