Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри някои подробности за своето

...
Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри някои подробности за своето
Коментари Харесай

Тръмп размахва таен плана за мигрантско споразумение с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп несъзнателно разкри някои детайлности за своето съглашение за имиграцията с Мексико. Той отхвърля да разиска проектите с кореспонденти, като изяснява, че те са " секрети ", оповестява БиБиСи.

Но до момента в който изяснява това, той размахва лист хартия, върху който са спецификите на договорката, снимани от медии.

В проекта има определение за Мексико като " сигурна трета страна ", наред с други точки, които към този момент са разкрити от външния министър на Мексико в понеделник. Ако Мексико " сигурна трета страна ", молбите за леговище на мигрантите ще бъдат обработвани там, а не в Съединени американски щати.

В документа се споделя, че Мексико се ангажира неотложно да изследва законите си, с цел да може да стане " сигурна трета страна ", в случай че е належащо.

В него се съдържат и позовавания на районен проект за леговище, който би включвал няколко страни от Латинска Америка, които обработват молбите за леговище на мигрантите, с цел да предотвратят митата на Съединени американски щати.

Външният министър на Мексико Марсело Ебрард сподели, че Мексико има 45 дни, с цел да покаже, че е в положение да спре потока от мигранти, като ускори южната си граница. Разполагат се 6 000 чиновници на Националната армия на границата с Гватемала.

" Когато отиваш на юг, първото нещо, което си зададеш, е: " Точно къде е границата?. Няма нищо. Идеята е югът да бъде като север, доколкото е допустимо ", изяснява той.

Ако този проект се провали, добавя външният министър, Мексико се съгласява да бъде избрана като сигурна трета страна - нещо, което е поискано от Съединени американски щати и преди, само че от дълго време отхвърлено от Мексико.

Ебрард по-рано съобщи, че Съединени американски щати упорстват за тази мярка и че са желали това незабавно да бъде приложено.

" Ние им казахме - мисля, че това е най-важното достижение на договарянията - " дано да определим интервал от време, с цел да забележим дали това, което Мексико предлага, ще работи, и в случай че не, ще седнем и ще забележим какви спомагателни ограничения (са необходими). "

" Те желаеха да се подпише нещо напълно друго. Но това е, което има тук. Няма нищо друго ", разяснява той.

Ако Мексико не успее да ограничи миграцията за 45 дни и други страни ще бъдат привлечени към въпроса.

Ще се проведат полемики с Бразилия, Панама и Гватемала - страните, които понастоящем се употребяват от мигрантите като директни пунктове - с цел да се види дали те биха могли да споделят тежестта на обработката на молбите за леговище.

Ебрард изяснява, че американските договарящи са желали Мексико да се ангажира с " нулеви мигранти ", пресичащи нейната територия, само че това е " невъзможна задача ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР