Американският президент Доналд Тръмп не се притеснява да лепва стереотипи

...
Американският президент Доналд Тръмп не се притеснява да лепва стереотипи
Коментари Харесай

Расизъм в чиста форма: Тръмп нарече коронавируса „кунг-флу”

Американският президент Доналд Тръмп не се тормози да лепва стандарти на цели страни и го потвърди за следващ път. Този път по време на избирателен протест.

Тръмп предложи по време на протест в Аризона да се смени името на коронавирусната болест „ COVID-19”, което съгласно него не е разумно. „ Какво е 19? Някои хора не могат да го обяснят”, съобщи президентът, въпреки да е повече от ясно, че 19 в „ COVID-19” е обвързвано с годината на откриването на новия ковид.

Нека го кръстим „ кунг-флу”, предложи Тръмп пред бурните аплодисменти на присъстващите негови симпатизанти в залата (flu - грип). Не за първи път 74-годишният президент прави сходно предложение, напомня списание „ Форбс”. В разгара на пандемията американският водач насочи тежки обвинявания към Китай и съобщи, че страната е отговорна за необятното разпространяване на вируса в международен мащаб. Съединени американски щати са страната с най-вече инфектирани, както и най-вече жертви от COVID-19. Към момента в Съединени американски щати има близо 2 милиона и 400 хиляди инфектирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР