Американският президент Доналд Тръмп не изключва нова среща с лидера

...
Американският президент Доналд Тръмп не изключва нова среща с лидера
Коментари Харесай

Тръмп пак се размечта да се срещне с Ким Чен Ун

Американският президент Доналд Тръмп не изключва нова среща с водача на Северна Корея Ким Чен Ун. Тръмп съобщи това в изявление за " Грей телевижън ", фрагменти от което цитира радио " Гласът на Америка ", съобщи БГНЕС.
" Разбирам, че КНДР желае да се срещнем и ние бихме го създали при положение, че счете, че това би било потребно ", съобщи Тръмп. На въпрос за целесъобразността на срещата той отговори, че има " положителни връзки “ със севернокорейския водач и срещата „ би могла да бъде “ плодотворна.
На 30 юни заместник-държавният секретар за Северна Корея Стивън Бигън съобщи на видеоконференция във Вашингтон, че среща сред Тръмп и Ким Чен Ун надали ще се състои до ноемврийските президентски избори в Съединени американски щати. По-късно южнокорейският президент Мун Дже Ин заяви, че чака провеждането на нова среща сред двамата водачи преди ноември. Южнокорейският външен министър удостовери, че Сеул и Вашингтон на разнообразни равнища поддържат контакт по този въпрос.
На този декор първият заместник-министър на външните работи на КНДР Цой Сон Хи акцентира, че Пхенян не се нуждае от договаряния с американската страна.
Първата среща сред водачите на Съединени американски щати и КНДР се състоя на 12 юни 2018 година в Сингапур. Тя приключи с подписването на взаимна декларация. Пхенян пое уговорката да унищожи нуклеарното си оръжие в подмяна на американски гаранции за сигурността си. Втората среща в Ханой приключи без резултат, като Съединени американски щати се целеха да накарат КНДР да поеме ангажимент за съответни периоди на заличаване на нуклеарно оръжие, което въобще не стана. Тръмп и Ким се разговаряха за малко на 30 юни 2019 година на границата сред двете Кореи и се договориха да възобновят договарянията, само че последвалата среща на работните групи в Стокхолм не донесе резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР