Американският президент Доналд Тръмп не е сътрудничил с руското правителство

...
Американският президент Доналд Тръмп не е сътрудничил с руското правителство
Коментари Харесай

Разследването на Милър приключи: Тръмп не е заговориничил с Русия

Американският президент Доналд Тръмп не е сътрудничил с съветското държавно управление по време на акцията си през 2016 година. Няма данни, които да уличават и неговия избирателен щаб в същото, оповестиха международните осведомителни организации,позовавайки се на резюме на отчета на специфичния прокурор по случая Робърт Мълър.
Няма данни нито да е направил закононарушение, нито да е почтен по случая. Не може и да се заключи дали се е опитвал да въздейства на правораздаването. Такива са заключенията от отчета.
Заключението на Мълър е направено след траяло съвсем 2 години следствие. За тези 22 месеца, екипът на Мълър е изпратил 2800 призовки, разпитал е 500 очевидци, издал е съвсем 500 заповеди за обиск и повече от 230 заповеди за подслушване. Изпратени са били и 13 претенции за информация към задгранични държавни управления.
Екипът на специфичния прокурор повдигна обвинявания на 34 души, измежду които шестима някогашни сътрудници на Тръмп, на шестима руснаци и на три компании. Нито един от тях не е упрекнат за връзки сред акцията на президента и Москва.
Конглесменът Джери Надлер, член на юридическата комисия в Камарата на представителите акцентира, че отчетът не изключва опцията Тръмп да е попречил правораздаването. "Бар споделя, че президентът може да е работил, с цел да попречва правораздаването, само че че за покачване на обвиняване “ са нужни доказателства за всички детайли на виновността.
При все това прессекретарят на Белия дом СараСандърс разказа изводите от отчета като „ тотално и безусловно оневиняване на президента “.
Адвокатът на Тръмп,Руди Джулиани сподели, че отчетът е "по-добър, в сравнение с се очакваше ".
От съветска страна разясниха, че към момента не са осведомени с документите. Това е декларирал представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР