Американският президент Доналд Тръмп нареди на бившия юридически съветник на

...
Американският президент Доналд Тръмп нареди на бившия юридически съветник на
Коментари Харесай

Битката между Тръмп и Конгреса около руското разследване продължава

Американският президент Доналд Тръмп подреди на някогашния юридически консултант на Белия дом Дон Макган да не се подчинява на призовка на Конгреса за предоставяне на показания за обвързваното с Русия следствие, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Белият дом се базира на правно мнение на правосъдното министерство, съгласно което Макган не може да бъде заставен да свидетелства пред Конгреса по отношение на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър.

Правният отдел на министерството уточни, че Макган би имал имунитет против даването на показания пред Конгреса за своята работа като някогашен президентски консултант.

Демократите в Конгреса желаят да изслушат Макган, който е значима фигура в обвързваното с Русия следствие. Бившият юридически консултант на Белия дом е описал способи, по които Тръмп се е опитал да попречи на следствието.

Председателят на правосъдната комисия към Камарата на представителите Джеролд Надлър съобщи, че Тръмп просто се пробва да спре нездравословни за него показания, отнасящи се до дейностите му за възпрепятстване на правораздаването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР