Американският президент Доналд Тръмп нарече германската канцлерка Ангела Меркел голяма

...
Американският президент Доналд Тръмп нарече германската канцлерка Ангела Меркел голяма
Коментари Харесай

Тръмп: Ангела Меркел ми е голям приятел

Американският президент Доналд Тръмп назова немската канцлерка Ангела Меркел " огромна моя другарка ", до момента в който двамата се отправяха за двустранни диалози в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака, съобщи ДПА.

" Тя е фантастична персона, фантастична жена и за мен е наслада, че съм неин другар ", сподели Тръмп. Той похвали комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Германия.

Обикновено Тръмп е сериозен към комерсиалния недостиг на Съединени американски щати с Германия.

Меркел приказва за немските вложения в Съединени американски щати и сподели, че ще повдигне въпроса с Иран в диалога си с Тръмп.

Американският президент сподели, че избира да бъде с Меркел, в сравнение с да гледа кандидат-президентския спор на Демократическата партия в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Белият дом заяви, че двамата са разискали " необятен набор от въпроси, в това число рисковите дейности на Иран в Близкия изток, стабилизацията на Либия, на Сахел, а също по този начин и поддръжката за икономическа промяна в Украйна ", съобщи ТАСС.

" Двамата водачи също по този начин обмениха отзиви по отношение на договарянията с Китай и установяването на обективни стандарти за световна търговия ", добави Белият дом.

Тръмп също по този начин съобщи, че чака отлични резултати от срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин, заяви ТАСС.

" Смятам, че резултатите от тази среща ще бъдат отлични ", сподели Тръмп преди началото на днешния му диалог с Путин по време срещата на върха на Г-20. Той означи, че двамата ще имат доста забавна полемика, която ще включва въпроси като търговията, разоръжаването, протекционизма.

Путин съобщи, че срещата му с Тръмп дава добра опция за продължение на разговора след последната им среща в Хелзинки през юли 2018 година. " Не мога да не се съглася с господин президента /на САЩ/, че има защо да си поговорим ", уточни Путин пред журналисти
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР