Американският президент Доналд Тръмп нарече Джъстин Трюдо двуличен, след като

...
Американският президент Доналд Тръмп нарече Джъстин Трюдо двуличен, след като
Коментари Харесай

Видео: Лидери на НАТО се шегуват с Тръмп, той нарече Трюдо двуличен

Американският президент Доналд Тръмп назова Джъстин Трюдо " лицемерен ", откакто канадският министър председател бе уловен от видеозапис по какъв начин дружно с други международни водачи се майтапи с Тръмп. Неформалният диалог се води при започване на приема в Бъкингамския замък в чест на 70-годишнината от основаването на НАТО.

" Той е лицемерен ", разяснява Тръмп в сряда, добавяйки: " Честно, Трюдо е положително момче ".

Краткото видео, което разбуни духовете, демонстрира по какъв начин някои от водачите на НАТО се майтапят с президента Тръмп. На единия кадър са снимани няколко от гостите на приема, измежду които Борис Джонсън, Джъстин Трюдо и Еманюел Макрон. Британският министър председател Джонсън пита френския президент Макрон: " Затова ли той закъснява? ", а канадският министър председател Трюдо споделя: " Той закъснява, тъй като дава 40-минутна конференция... ". Трюдо прибавя: " О, да, да, дааа. Той разгласи... ", само че Макрон го прекъсва и приказва нещо оживено на групата. Макрон обаче е с тил към камерата и не се чува какво споделя, отбелязва " Гардиан ".

В нито един миг не се чува за кого си приказват, само че очевидно става дума за американския президент, прочут със своите дълги и несвързани конференции и който във вторник прекара към 50 минути в пререкания с репортерите.

Както и на миналогодишната среща на водачите на НАТО, Тръмп подцени естествения протокол на събитието и употребява появяването си дружно със съюзническите водачи, с цел да дава отговор на десетки въпроси, сложени му от международните медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР