Американският президент Доналд Тръмп нападна демократите в Twitter, като заяви,

...
Американският президент Доналд Тръмп нападна демократите в Twitter, като заяви,
Коментари Харесай

Тръмп обвини демократите за блокирането на правителството в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп атакува демократите в Twitter, като съобщи, че партията блокира работата на федералното държавно управление, с цел да успокои своите крайнолеви гласоподаватели, съобщи американското издание The Hill.

“Демократите затвориха нашето държавно управление поради техния крайноляв електорат. Те не желаят да го вършат, само че са безсилни “, написа Тръмп в Twitter.

Democrats have shut down our government in the interests of their far left base. They don’t want to do it but are powerless!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 22, 2018

Президентът нападна Демократическата партия по тематиката за имигрантите, като съобщи, че тя блокира държавното управление, което работи за американските жители, с цел да обезпечи права и облаги за лица, които не са жители на страната.

" Демократите отхвърлят услуги и сигурност на жителите, с цел да подсигурят услуги и сигурност за хората, които не са жители. Не е добре! ", добави президентът.

The Democrats are turning down services and security for citizens in favor of services and security for non-citizens. Not good!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 22, 2018

Коментарите на Тръмп в обществената мрежа идват на третия ден от блокадата на държавното управление, откакто Конгресът не съумя да одобри краткотраен бюджет.

Демократите упорстват за продължение на програмата за отбрана от депортация на незаконните имигранти, пристигнали малолетни в Съединени американски щати (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA), известни още като “мечтатели ", която изтича на 5 март. Миналата година Тръмп разгласи, че ще приключи програмата през, като даде на Конгреса период от 6 месеца, с цел да намерят законодателно решение на казуса.

Сенатът насрочи ново гласоподаване за по-късно денем, като очакванията са, че двете партии ще стигнат до компромис и ще одобряват краткотраен бюджет, които да върне държавното управление в естествения му режим на работа най-малко до 8 февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР