Американският президент Доналд Тръмп, който пристигна във Флорида, за да

...
Американският президент Доналд Тръмп, който пристигна във Флорида, за да
Коментари Харесай

Тръмп каза какво ще прави САЩ в космоса

Американският президент Доналд Тръмп, който дойде във Флорида, с цел да следи изстрелването от галактическия център " Кенеди ", съобщи: " Днес ние още веднъж гордо изстрелваме американски астронавти с американски ракети - най-хубавите в света, от американска земя ", съобщи Асошиейтед прес. Той даде обещание, че американците първи ще кацнат на Марс и прогласи " бъдеще на американско владичество в космоса ".

" Това беше прелестна панорама, уповавам се, че й се насладихте ", сподели Тръмп малко след изстрелването на ракетата, проектирана и издигната от компанията на Илон Мъск " Спейс Екс ", към интернационалната галактическа станция.

" Когато чувате този тон, целия този тътнеж, можете да си визиите какъв брой е рисково това. Като усетите труса, въпреки че ние бяхме доста надалеч, чувството тук е удивително. Прекрасна панорама. И прелестен транспортен съд ", сподели Тръмп на брифинга в Космическия център " Кенеди ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Запитан за какво счита, че е значимо да бъде във Флорида за изстрелването, поради събитията в страната, Тръмп отговори, че то е било " голямо ентусиазъм ". " Ние пострадахме от нещо, което беше извънредно и в никакъв случай не трябваше да се случва, и това е една от аргументите, заради които желаех да бъда тук през днешния ден, и по тази причина счетох, че е доста значимо да съм тук през днешния ден. Мисля, че всеки от вас ще признае, че това, което преди малко видяхме, е вдъхновяващо ", сподели той.

Президентът посети контролния център, с цел да поздрави участниците в задачата, и беседва с Мъск. При ръководството на Тръмп НАСА даде на частни компании средства за проучвания и разработки, напомня АП. Агенцията се надява да разчита на комерсиалните си сътрудници, с цел да изпрати още веднъж астронавти на Луната през идващите няколко години и до Марс след 2030 година

" Радвам се да бъда с вас през днешния ден на Кейп Канаверал, където се възраждат нашият кураж и целеустремеността ни. Помислете си единствено - това е първата " галактическа тирада " от 50 години. Събрали сме се, с цел да отпразнуваме освен изстрелването на галактически транспортен съд, само че и нашата храброст в триумфалното връщане към звездите ", сподели Тръмп, представен от ТАСС. По думите му е настъпила нова епоха на " американските упоритости ". Според него сполучливото изстрелване на пилотиран транспортен съд с ракетата притежател на " Спейс Екс " е освободило Съединени американски щати от зависимостта от други страни и е потвърдило, че бъдещето на галактическия бранш принадлежи на частните компании.

" Предишните водачи сложиха Съединени американски щати според от други страни за изпращането на нашите астронавти. Повече няма такава взаимозависимост ", добави той. " Преди малко SpaceX стана първата частна компания, която изпрати хора в околоземна орбита. Поздравления, Илон Мъск ", съобщи Тръмп. По думите му за бизнесмена и сътрудниците от неговата компания стартът на Crew Dragon е " сбъдната фантазия ".

Сътрудничеството сред НАСА и SpaceX е донесло нечуван триумф за страната, съобщи Тръмп, като акцентира, че извеждането в орбита на Crew Dragon е коствало по-евтино, в сравнение с в границите на програмата Space Shuttle. При това той (Crew Dragon) е доста по-добър ", добави Тръмп.

" В рамките на програмата за търговски пилотирани полети на НАСА ние ще използваме ракети и галактически кораби, създадени, издигнати, изстрелвани и притежавани от частни американски компании, по закрепена цена за американските данъкоплатци. Днешният старт удостоверява, че бъдещето е на частния галактически бранш. Скоро ние ще кацнем на Марс, и ще имаме най-страхотните оръжия в историята, които може да си визиите. Аз към този момент видях разработките ", съобщи Тръмп пред публицистите.

" Човечеството може да се гордее с това достижение ", съобщи на собствен ред Мъск след старта, като призна, че е надълбоко разчувствуван. По думите му събитието ще откри отклик в сърцето на всеки, който в душата си е откривател. " Сега би трябвало безвредно да върнем астронавтите на Земята и да създадем по този начин, че това да се повтаря още веднъж и още веднъж ", добави той. На въпроса по кое време чака полет към Луната, Мъск отговори, че е " надъхан оптимистично ". " Иска ми се това да стане след две години, само че в реалност може да стане и след четири ".

" Мисля, че тове е първата крачка на нашата цивилизация по пътя към Марс. Ние ще станем интерпланетарна цивилизация. Този път ще изисква колосални старания в нововъведенията и технологиите. Ако достъпът до околоземна орбита стане нещо нормално, хиляди, а може би и милиони хора ще могат да се насочат към други планети. И след случилото се през днешния ден, това става все по-реална опция ", съобщи Мъск, представен от ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР