Американският президент Доналд Тръмп коментира хипотезата, че може и да

...
Американският президент Доналд Тръмп коментира хипотезата, че може и да
Коментари Харесай

Тръмп коментира хипотезата да не спечели изборите |

Американският президент Доналд Тръмп разяснява хипотезата, че може и да не завоюва изборите през ноември. Той отговори на въпрос, че в този случай ще съобщи властта спокойно, само че още веднъж означи, че вотът може да бъде подправен по време на тв лъчение на  NBC News онлайн.

На 15 октомври трябваше да се организира вторият избирателен спор сред претендентите Тръмп и Джо Байдън, само че вместо това двамата взеха решение да дават отговор онлайн на въпроси на гласоподаватели посредством тв ефира - претендентът на републиканците - от Маями в NBC News, а този на демократите - във Филаделфия, в ABC News. 

Участието на Тръмп и на Байдън в двете малките екрани беше планувано за един и същи час - 23 ч. източно време, а концепцията на това беше да се види коя телевизия е събрала по-висок рейтинг- надлежно кой от претендентите е по-предпочитан. 

Преди седмица Тръмп даде позитивна проба на ковид и това стана предпоставка Комисията по президентските диспути да предложи виртуално осъществяване на дуела сред двамата претенденти. Тръмп съобщи пред FOX News, че няма да взе участие в отдалечен формат, защото той не е допустим за него. Миналия петък Комисията публично анулира дебата. 

Какво отличи телевизионния двубой от класическия президентски спор? 

В конкретния случай излъчванията се предадоха от две разнообразни малките екрани по едно и също ефирно време. И в двата формата участва модератор, само че неговата роля е друга. За разлика от класическия президентски спор, където той задава лични въпросите на претендентите, в ефир отправя тези на публиката.

Ключови моменти на Тръмп:

В ефира на NBC News Тръмп беше запитан от феновете за тайната доктрина Кю Анон. Нейните последователи считат, че претендентът на републиканците се бори с скрито общество, забъркано в демонски заприказва и трафик на деца. Тръмп отхвърли да знае нещо за Кю Анон, " единствено, че те са твърдо срещу педофилията. ". Президентът отклони въпроси за здравеопазването, данъчните заявления, както и дали се е тествал за ковид незабавно след първия спор с претендента на демократите Джо Байдън.

Ключови моменти на Байдън: 

Байдън още веднъж разкритикува президента Тръмп за реакцията му към пандемията от ковид. Той разяснява, че републиканецът се е съсредоточил върху фондовите пазари, като е пренебрегнал опазването на американските жители от вируса. Байдън отклони въпроса дали поддържа приемането на нови правосъдните промени, които ще доведат до увеличаването на местата във Върховния съд на Съединени американски щати и назначението на още съдии. Байдън уточни, че " не е почитател на подобни правосъдни промени и не е решил ".

Случвало ли се е отменянето на президентски диспути преди

През 1980 година тогавашният президент Джими Картър отхвърля да взе участие в спор с претендента на републиканците Роналд Рейгън и самостоятелния претендент Джон Андерсън. 

През 1992 година президентът Джордж Буш в началото отхвърля да взе участие в спор с номинирания от демократите Бил Клинтън и самостоятелния претендент Рос Перо. Това довежда до формалния девиз на акцията на Демократическата партия „ Пилешкият Джордж “ и Буш се принуди да се причисли към Клинтън и Перо на сцената за словесния конфликт.

Следващата седмица би трябвало да се организира последният, трети спор от предизборната президентска акция. Той е плануван за 23 октомври в град Нашвил, Тенеси. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР