Американският президент Доналд Тръмп коментира двете нощи на сблъсъци на

...
Американският президент Доналд Тръмп коментира двете нощи на сблъсъци на
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън осъдиха размириците във Филаделфия

Американският президент Доналд Тръмп разяснява двете нощи на конфликти на протестиращи с полицията и плячкосването на магазини във Филаделфия след убийството на негър от полицията, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп бе запитан за размириците, до момента в който говореше на протест в Лас Вегас в границите на предизборната си обиколка в щатите Невада и Аризона преди президентските избори на 3 ноември.

Полицията във Филаделфия твърди, че чернокожият Уолтър Уолъс не се е подчинил на заповедите да хвърли ножа, който държал, а фамилията му споделя, че 27-годишният мъж е страдал от психологично заболяване, добавя БНР.

Републиканецът Тръмп съобщи: "Не можем да позволим това да продължава. Отново в ръководен от демократи щат и град - Филаделфия ". Президентът на Съединени американски щати добави, че федералното държавно управление също изследва случая. На полицията бе подредено да не влиза в конфликти с протестиращите.

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън също осъди насилието във Филаделфия, и даде обещание да изследва методите за отбягване на сходни случаи, в случай че бъде определен за президент. "Няма никакво опрощение за грабежите и насилието " след убийството на Уолтър Уолъс, съобщи Байдън пред публицисти откакто гласоподава предварително на изборите, само че добави, че като цяло митингите са "напълно законни ".

Властите във Филаделфия ще наложат полицейски час от 21 до 6 ч. сутринта в целия град, в опит да потушат насилието и грабежите, белязали две нощи на безредици поради убийството, съобщи кметът Джим Кени, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР