Американският президент Доналд Тръмп коментира днес двете нощи на сблъсъци

...
Американският президент Доналд Тръмп коментира днес двете нощи на сблъсъци
Коментари Харесай

Тръмп се противопостави на размириците във Филаделфия, Байдън ги оправда, но осъди насилието

Американският президент Доналд Тръмп разяснява през днешния ден двете нощи на конфликти на протестиращи с полицията и плячкосването на магазини във Филаделфия след убийството на негър от полицията, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп бе запитан за размириците, до момента в който говореше на протест в Лас Вегас в границите на предизборната си обиколка в щатите Невада и Аризона преди президентските избори на 3 ноември.

Полицията във Филаделфия твърди, че чернокожият Уолтър Уолъс не се е подчинил на заповедите да хвърли ножа, който държал, а фамилията му споделя, че 27-годишният мъж е страдал от психологично заболяване.

Републиканецът Тръмп съобщи: " Не можем да позволим това да продължава. Отново в ръководен от демократи щат и град - Филаделфия ".

Президентът на Съединени американски щати сподели, че федералното държавно управление също изследва случая.

На полицията бе подредено да не влиза в конфликти с протестиращите. " Може и да не е правилно, само че това е, което ми споделиха, надеждни източници ", означи Тръмп.

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън от своя страна осъди насилието, белязало някои от митингите в отговор на убийството във Филаделфия, и даде обещание да изследва методите за отбягване на сходни случаи, в случай че бъде определен за президент.

" Няма никакво опрощение за грабежите и насилието " след убийството на Уолтър Уолъс, съобщи Байдън пред публицисти във Уилмингтън, щата Делауер, откакто гласоподава предварително на изборите, само че добави, че като цяло митингите са " изцяло законни ".

Властите във Филаделфия ще наложат от 21 ч. през днешния ден полицейски час в целия град, в опит да потушат насилието и грабежите, белязали две нощи на безредици поради убийството, съобщи кметът Джим Кени, представен от Ройтерс.

Канцеларията му заяви, че полицейският час ще продължи до 6 ч. на следващия ден.

Уолтър Уолъс, млад негър мъж, бе убит от полицията в понеделник, откакто, съгласно управляващите, е пренебрегнал заповедите да хвърли ножа, който държал. Адвокатът на фамилията му обаче сподели, че то е повикало кола за спешна помощ, тъй като мъжът изпаднал в рецесия, обвързвана с психологично заболяване. Убийството разпали два дни на митинги, а някои стачкуващи замеряха служители на реда с предмети, при което раниха двама чиновници на реда, сочат публични данни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР