Американският президент Доналд Тръмп каза снощи, че Китай иска да

...
Американският президент Доналд Тръмп каза снощи, че Китай иска да
Коментари Харесай

Вашингтон обвърза търговското споразумение с Пекин с развитието на ситуацията в Хонгконг

Американският президент Доналд Тръмп сподели нощес, че Китай желае да реализира комерсиално съглашение със Съединени американски щати, само че предизвести, че преди този момент Пекин би трябвало да се отнесе " хуманно " с Хонконг. Така Тръмп мълчешком обвърза вероятно комерсиално съглашение с кротичък излаз от митингите на демократичното придвижване в самостоятелния град, който е част от Китай, съобщи БГНЕС, базирайки се на Ройтерс.

" Разбира се, Китай желае да се споразумеем. Нека те първо да третират Хонконг хуманно, писа президентът. - Имам нулево подозрение, че президентът Си (Цзинпин) желае бързо и хуманно да позволи казуса, той може да го направи. Лична среща? ".

Последните му думи незабавно се изтълкуваха като предложение за среща на водачите на Съединени американски щати и Китай, която да помогне за решаването на тези проблеми, означи Франс прес.

По-рано през вчерашния ден представител на Държавния департамент на Съединени американски щати изрази " дълбока угриженост " от скупчването на китайски полувоенни елементи край границата с Хонконг. Двама високопоставени американски конгресмени - демократ и републиканец, приканиха Тръмп да схване по-твърда линия по отношение на Китай заради растящи опасения от допустима китайска намеса за да бъдат потушени продемократичните митинги в Хонконг, които стават все по-деликатен проблем и за Пекин, отбелязва Ройтерс.

Тръмп и Си са се срещали няколко пъти, за финален път по време на срещата на Г-20 в Япония в края на юни. Търговските диалози сред двете страни обаче към момента наподобяват блокирани, прибавя ДПА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР