Американският президент Доналд Тръмп каза на японския премиер Шиндзо Абе,

...
Американският президент Доналд Тръмп каза на японския премиер Шиндзо Абе,
Коментари Харесай

Тръмп: С Япония сме във връхна точка

Американският президент Доналд Тръмп сподели на японския министър председател Шиндзо Абе, че техните страни са във връхна точка на положителните си връзки, съобщи „ Асошиейтед прес “. Двамата водачи, съпроводени от съпругите си, бяха на публична вечеря в Токио, част от 12-дневната обиколка на Тръмп из Азия.

Тръмп сподели, че той и Абе, както и страните им, „ се харесват взаимно ". Американският държавен глава добави: „ Не мисля, че в миналото сме били по-близки с Япония, колкото в този момент “. Той означи, че е разискал с домакина няколко тематики, измежду които Северна Корея и търговията.

По-рано Тръмп и Абе изиграха партия голф, след която японският министър председател заяви пред кореспонденти, че до момента в който са вървели по игрището, са имали многолюден и прям диалог в спокойна атмосфера. По думите на Абе полемиката е била „ задълбочена ", като е засягала „ разнообразни значими въпроси ".

Днес ще се състоят формалните двустранни договаряния, за които се чака да се съсредоточат върху Северна Корея и други районни тематики. Очаква се да бъдат разисквани и въпроси за двустранното съдействие сред Вашингтон и Токио.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР